• Producent: Krups
  • Kategoria: Ekspresy do kawy
  • Rodzaj ekspresu: ciśnieniowy
  • Pojemność: 1.8 l
  • Moc: 1450 W
  • Rodzaj kawy: ziarna
  • Szerokość: 33 cm
  • Głębokość: 33 cm
  • Wysokość: 36 cm
  • Sterowanie: elektroniczne
  • Mielenie: tak
  • Kolor: czarny
Ekspres KRUPS EA8160 pozwala radować się smakiem wyśmienicie przyrządzonej kawy w zaciszu własnego domu. Dzięki zaimplementowaniu progresywnej technologii, przemyślanej konstrukcji i krystalicznego, graficznego menu urządzenie jest funkcjonalne i nad wyraz proste w obsłudze. Bezpośredni dostęp do funkcji "ulubione" pozwoli ci przygotować w szybki i przystępny sposób kawę, którą najszczególniej lubisz. Ekspres wyekwipowany pozostał w Thermoblock – system cieplny, dzięki któremu każda, nawet pierwsza, zaparzona o poranku kawa będzie miała adekwatnyą temperaturę. Progresywny System Auto-Cappuccino/Caffe Latte jest odpowiedzialny za samoczynne przygotowanie doskonałej mlecznej pianki do cappuccino albo latte. System filtracji wody Claris Aqua powoduje, że smak napojów jest idealny. Urządzenie zostało wyposażone w automatyczny program czyszczenia i odkamieniania, dzięki czemu będzie za każdym razem gotowe do przygotowania twojej ulubionej kawy, zawsze jednakowo pysznej. Graficzny wyświetlacz LCD zagwarantuje intuicyjną obsługę ekspresu. Teraz przyrządzenie kawy jest jeszcze prostsze. Dopasowanie napoju według własnych preferencji dzięki możliwości wyboru mocy oraz wielkości kawy. Dzisiaj możesz radować się skrupulatnie taką kawą, na jaką obecnie masz ochotę. Genialna temperatura kawy od pierwszej filiżanki. Zastrzeżony, kompaktowy Thermoblock zintegrowany z systemem grzewczym gwarantuje rewelacyjną temperaturę napoju kawowego. Wyśmienicie gęsta pianka o kremowej konsystencji i świetnej temperaturze. Jest ona możliwa dzięki zaimplementowaniu systemu spieniającego mleko- Auto-Cappuccino/Caffe Latte. Łatwość utrzymania urządzenia w czystości. Gwarantowane jest dzięki automatycznym programom czyszczenia, a także odkamieniania. System regulacji mielenia, a także ilości kawy. Luksusowy, samoczynny system regulacji grubości mielenia, a także ilości kawy zadba o nadzwyczajne przygotowanie wybranego rodzaju kawy. System grzewczy Thermoblock. Progresywny, kompaktowy system zagwarantuje perfekcyjną temperaturę kawy już od jej pierwszej filiżanki po uruchomieniu ekspresu. Dobór wielkości kawy. Funkcja pozwala na przyrządzenie kawy o pojemności od 20 do 220 ml, co w jeszcze większym stopniu umożliwia otrzymanie właśnie takiego napoju, na jaki obecnie masz ochotę. Bezpośredni dostęp do funkcji „ulubione” pozwoli Ci przygotować w szybki sposób kawę, którą najmocniej uwielbiasz. Przejrzyj, dlaczego zapach i smak kawy w ekspresach KRUPS jest tak dynamiczny! Ubijanie kawy, przez profesjonalistów nazywane tampingiem, to klucz do uzyskania perfekcyjnego, esencjonalnego espresso. Świeżo zmielone ziarna, poddane optymalnemu tampingowi, zwalniają przepływ wody w ekspresie i pozwalają kawie perfekcyjnie się wyparzyć. Starannie tak dzieje się w ekspresach KRUPS, które ubijają kawę z siłą nacisku aż do 30 kg! Dzięki tak konkretnemu tampingowi nasza znikoma czarna ma wszystko, co najkorzystniejsze, czyli szczególnie aktywny smak i aromat. A wszystko za sprawą innowacyjnej , a także hydraulicznego podnośnika, którymi zastąpiliśmy mechaniczne rozwiązania występujące w innych, automatycznych ekspresach. O właściwie przeprowadzonym tampingu świadczy jednocześnie idealny smak i zapach naszego espresso, jak i zarys kawy wybijanej z kolby w postaci równych, zbitych krążków, czyli tzw. Coffee cakes (ciasteczek kawy). „ W procesie parzenia kawy wyjątkowo ważny jest moment ubicia. Widoczne jest, by równo i dość mocno ubić ciastko kawowe. Bariści ubijają kawę z siłą nacisku od 13 do 15 kg. Mocniejsze ubicie pozwala wydobyć obszerniejszą aktywność kawowego aromatu. W dodatku, poprawnie ubite kawowe ciastko stawia pokaźniejszy opór wodzie, w rezultacie kawa ma z nią dłuższy kontakt i lepiej się wyparza. Na równomierne wyparzenie poprawnie wpływa jednolita wysokość ciasteczka z każdej strony. Najlepiej to zaobserwować, kiedy ciastko jest suche. Jest to dowodem na to, że wyparzyliśmy kawę wyjątkowo produktywnie, a nasze espresso jest doskonałe, tj. Bardziej esencjonalne, z ciemniejszą cremą oraz o intensywniejszym smaku.

Podobne produkty w kategorii Ekspresy do kawy